Tijdelijke verhuur

shutterstock_395305954

Tijdelijke verhuur en vergunningen

Soms staat een huis, een kantoor of een ander gebouw voor langere tijd leeg. Bijvoorbeeld omdat het wacht op een sloop- of renovatietraject. In dat geval kunt u overwegen uw vastgoed te verhuren via de Leegstandswet. De Leegstandswet kan worden ingezet voor de verhuur van een gebouw bestemd voor:

  • groepsgewijze huisvesting
  • verzorging of verpleging
  • logiesverschaffing
  • administratie en/of onderwijs
  • een te koop staande koopwoning
  • een huurwoning bestemd voor sloop- en of renovatie

Fabriekshallen en kerken vallen hier dus niet onder. Voor elke situatie gelden weer andere wettelijke mogelijkheden. Voor het tijdelijk verhuren van een woning of gebouw op grond van de Leegstandswet is een vergunning van de gemeente nodig. Wilt u advies over wettelijke vereisten of de aanvraag van een vergunning op grond van de Leegstandswet? Neem gerust contact op.

Een aantal rechten van de huurbescherming geldt niet bij een tijdelijke verhuurovereenkomst. Wel hebben huurders meer rechten dan oppassers/gebruikers bij het aangaan van een bruikleenovereenkomst. Zo kent een tijdelijke huurovereenkomst een minimale duur van 6 maanden en een opzegtermijn van 3 maanden voor de verhuurder. Het geeft de huurder meer zekerheid, maar uw flexibiliteit wordt daarmee beperkt. Daar staat tegenover dat er wel een (gereduceerde) huurvergoeding mag worden gevraagd, waardoor u het rendement van uw vastgoed kunt verhogen.

Ook bij tijdelijke verhuur beschermen verantwoordelijke en betrouwbare oppassers van HOD uw vastgoed. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar om u te informeren over de status van uw vastgoed en (technische) service te kunnen bieden.

clear

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Wilt u de laatste ontwikkelingen binnen HOD en ons vakgebied volgen? Hieronder kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte houden!

Vul uw gegevens in