Onze werkwijze

shutterstock_14843524

Onze werkwijze

Kantoren, ziekenhuizen, verpleeghuizen, scholen, maar ook hele woonwijken staan vaak tijdelijk leeg. Misschien zoek jij betaalbare woon- of werkruimte. En de eigenaren van leegstaand vastgoed zoeken weer bescherming tegen kraak, misbruik of vandalisme. HOD biedt onder meer jongeren, studenten, alleenstaanden, samenwonenden, startende ondernemers en kunstenaars leegstaand vastgoed aan waarvoor zij als 'oppassers' optreden.

Zo helpen we jou aan een flexibele oplossing. En voor vastgoedeigenaren voorkomen wij de risico's en verlagen we de kosten van leegstand. Want omdat jij het pand bewoont of in gebruik hebt, blijft het in goede staat.

Hoe werkt het?

  • Als oppasser van HOD betaal je maandelijks een lage vergoeding om te wonen of te werken.
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en (technische) ondersteuning.
  • We vragen van jou een flexibele instelling; opzegtermijnen varieren 28 dagen tot 3 maanden.
  • Je houdt een woning of werkruimte netjes, zodat de eigenaar altijd bezichtigingen kan plannen.
  • Je hebt een eigen bron van inkomsten en een aansprakelijkheidsverzekering.
  • In voorkomende gevallen zijn huisdieren toegestaan, indien bij jouw afwezigheid inspecties en/of bezichtingen hierdoor niet worden belemmerd.
  • Je bent minimaal 18 jaar oud en je hebt geen inwonende minderjarige kinderen.

Ook oppasser van HOD worden?

HOD werkt met een referentiesysteem; je kunt alleen oppasser worden als een van onze huidige oppassers jou voordraagt. Ken je iemand die via HOD woont en/of werkt? Vraag hem of haar jouw referent te zijn. Dan word je gratis ingeschreven in onze database. Komt er een ruimte vrij die aan je eisen voldoet, dan benaderen we je. Ben je een (startende) ondernemer en op zoek naar bedrijfsruimte? Daarvoor is een referent niet noodzakelijk, dus schrijf je snel in!

Soms moet je daar even op wachten: de vraag naar ruimte is groter dan het aanbod. Zien we in jou een geschikte oppasser? Dan nodigen we je uit voor een kennismaking en een bezichtiging. Je hoort dan meteen of je aanmerking komt. Als jij deze ruimte krijgt toegewezen dien je direct de overeenkomst te tekenen, de afgesproken kosten te betalen en kun je meteen gaan verhuizen!

clear

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Wilt u de laatste ontwikkelingen binnen HOD en ons vakgebied volgen? Hieronder kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte houden!

Vul uw gegevens in