Modulaire woningbouw

Snel te realiseren woonunits

HOD biedt opdrachtgevers – met het gebruik van modulaire woningbouw – de mogelijkheid om op korte termijn de druk op de woningmarkt te verlichten en direct een verkorting van de wachtlijst voor sociale huur te realiseren. 
De woonunits zijn betaalbaar, gemakkelijk samen te stellen en zeer snel op te bouwen. Het concept van modulaire woonunits groeit mee met de vraag óf krimpt wanneer dat noodzakelijk is. 

We werken met vaste modules die die we op maat kunnen maken voor u. U kiest zelf de gewenste uitstraling, indeling en afwerking. Wilt u een indruk krijgen welke maatwerkopties wij kunnen bieden? Vraag dan het Conceptboek aan. 

Flexibel en duurzaam bouwen

Modulaire units kunnen keer op keer worden hergebruikt, verplaatst of worden getransformeerd. De units zijn daarmee een soort van spaarbank van materialen, bouwdelen en grondstoffen die elke keer opnieuw kunnen worden gebruikt. Hierdoor blijft de economische restwaarde maximaal. Het is een gesloten keten die ervoor zorgt dat afval, verspilling en CO2-uitstoot worden beperkt. Dat begint al in de fabriek met een energie-efficiënt productieproces waarbij elke stap in het proces is geconditioneerd. Dit zorgt voor maximale kwaliteit en  minimale verspilling. Ook het aantal transportbewegingen van en naar een bouwplaats is vele malen lager dan bij traditionele bouwprojecten. Dit zorgt voor minder wegverkeer, minder fijnstof en ook weer minder CO2-uitstoot.

Hergebruik modulaire woonunits

Wanneer een gebouw wordt verplaatst naar een nieuwe locatie, worden alleen de onderdelen vervangen die daar aan toe zijn. In samenwerking met onze leveranciers worden (bouw)materialen gerecycled en opnieuw ingezet in een nieuw project. Zo blijft de restwaarde zoveel mogelijk behouden en het object betaalbaar. Dit betekent een maximaal rendement met minimale verspilling!

Heeft u de units niet meer nodig, dan nemen wij deze weer over en geven ze een nieuw leven op een andere locatie.

Meer weten over modulaire woningbouw? Neem contact met ons op.