Terreinbewaking

Tijdelijke invulling van braakliggend terrein

U kent ze wel: braakliggende terreinen die er – doordat ze tijdelijk geen bestemming hebben – verwaarloosd bij liggen. Een ongewenste situatie die ten koste gaat van de leefbaarheid en veiligheid in de omgeving. Het risico bestaat namelijk dat dergelijke ongebruikte gronden worden gekraakt, dat er hangplekken ontstaan of dat er bijvoorbeeld afval wordt gedumpt. HOD zet zich graag in om deze terreinen een tijdelijke nieuwe bestemming te geven. Dat doen we bijvoorbeeld door hier tijdelijk tiny houses te plaatsen of schapen te laten grazen. Maar ook het creëren van tijdelijke parkeerplaatsen, het organiseren van activiteiten of evenementen of het aanplanten van bijvoorbeeld een plukweide behoort tot de mogelijkheden van terreinbewaking.

Leefbaarheid bij terreinbewaking

Maatschappelijke betrokkenheid ligt ten grondslag aan onze inzet om van een braakliggend terrein een leefbare ruimte te maken. Want niemand in de omgeving zit te wachten op een verwaarloosd stuk grond dat niet alleen een troosteloze aanblik biedt, maar ook zorgt voor een verminderd veiligheidsgevoel. Het creëren van een leefbare omgeving is één van de speerpunten binnen de visie van HOD.

Bent u eigenaar van een tijdelijk braakliggend terrein en wilt u dit beschermen en daarmee ook een steentje bijdragen aan een leefbare omgeving? HOD denkt graag met u mee over een passende tijdelijke invulling. Afhankelijk van de gekozen tijdelijke invulling van het terrein, kan dit indien nodig worden gecombineerd met camerabewaking.