Ik wil oppasser worden

Flexibel en avontuurlijk wonen en werken

Kantoren, zorgcentra, scholen en bedrijfspanden, maar ook hele woonwijken staan vaak tijdelijk leeg. De eigenaren van dergelijk leegstaand vastgoed willen hun pand graag beschermen tegen kraak, misbruik of vandalisme en daarnaast verpaupering voorkomen. Dat kan door het een tijdelijke invulling als woonruimte, werkplek of opslag te geven. Dit zorgt niet alleen voor bescherming van het pand, maar het heeft ook een maatschappelijke functie. Een pand waarin wordt gewoond of gewerkt draagt namelijk bij aan de leefbaarheid in de omgeving. 

Ben jij op zoek naar betaalbare woon- of werkruimte? Dan is zo’n ruimte misschien wel iets voor jou! HOD biedt als leegstandbeheerder onder meer jongeren, studenten, alleenstaanden, samenwonenden, startende ondernemers en kunstenaars leegstaand vastgoed aan waar zij als ‘oppasser’ tijdelijk kunnen wonen en/of werken. Een win-win situatie natuurlijk, want zo helpen we jou aan een flexibele oplossing en voor vastgoedeigenaren voorkomen wij de risico’s en verlagen we de kosten van leegstand. Want omdat jij het pand bewoont of in gebruik hebt, blijft het in goede staat.

Hoe werkt het?

  • Als oppasser ben je minimaal 18 jaar oud en heb je geen inwonende minderjarige kinderen.
  • Je hebt een eigen bron van inkomsten en een aansprakelijkheidsverzekering.
  • Voor al onze woningen geldt een zelfbewoningsplicht.
  • De Nederlandse taal voldoende machtig zijn om een overeenkomst aan te gaan en met ons te communiceren.
  • We vragen van jou een flexibele instelling. De opzegtermijnen variëren van 28 dagen tot 3 maanden.
  • Als oppasser van HOD betaal je maandelijks een lage vergoeding om te wonen of te werken.
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en (technische) ondersteuning.
  • Je houdt de woning of werkruimte netjes, zodat de eigenaar altijd bezichtigingen kan plannen.
  • In sommige gevallen zijn huisdieren toegestaan, mits inspecties en/of bezichtigingen hierdoor niet worden belemmerd (indien je zelf afwezig bent).

Ook oppasser van HOD worden?

HOD werkt met een referentiesysteem. Dat betekent dat je alleen oppasser kunt worden als een van onze huidige oppassers jou voordraagt. Ken je iemand die via HOD woont en/of werkt? Vraag hem of haar dan jouw referent te zijn. Dan word je gratis ingeschreven in onze database. Komt er een ruimte vrij die aan je eisen voldoet, dan nemen we contact met je op. 

Ben je een (startende) ondernemer die is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en op zoek naar bedrijfsruimte? Dan is een referent niet nodig. Dus schrijf je snel in! Omdat momenteel de vraag naar ruimte groter is dan het aanbod, moet je soms even wachten op een geschikte ruimte. Als we een mooie ruimte beschikbaar hebben en we zien in jou een geschikte oppasser, dan nodigen we je uit voor een kennismaking en een bezichtiging. Je hoort dan meteen of je in aanmerking komt. Als jij de ruimte krijgt toegewezen, dien je direct de overeenkomst te tekenen, de afgesproken kosten te betalen en kun je meteen gaan verhuizen!

Ik zoek woonruimte

Meer informatie

Ik zoek werkruimte

Meer informatie