Over HOD

HOD: creatieve oplossingen in leegstandbeheer

Als gedreven leegstandbeheerder ontzorgt HOD opdrachtgevers door vastgoed te beschermen tegen de risico’s van leegstand. Want kraak, vandalisme, inbraak en verpaupering: daar zit u als eigenaar van leegstaand vastgoed natuurlijk niet op te wachten. En dus zetten we ons graag in om uw vastgoed – soms middels creatieve oplossingen – optimaal te beschermen. 
Maar dat leegstandbeheer, daar zit voor ons nóg een belangrijke drijfveer achter: we willen als HOD graag een sociale bijdrage leveren aan onze maatschappij.  

Maatschappelijk betrokken

Die maatschappelijke betrokkenheid zit ons in het bloed. Starters, studenten en alleenstaanden in de huidige maatschappij een betaalbare woonruimte kunnen bieden: dat is goud! Of voor een startende ondernemer, creatieveling of stichting een aantrekkelijke en vaak bijzondere werkruimte kunnen creëren: priceless! 
En niet alleen wij, u en onze oppassers – de tijdelijke gebruikers – worden hier blij van. Ook de omgeving profiteert van goed leegstandbeheer. Bewoning en bedrijvigheid zorgen namelijk voor meer leefbaarheid en veiligheid in de omgeving. Onze oppassers brengen leven in de brouwerij en zorgen voor een prettig sociaal klimaat. Geeft dat even een goed gevoel! 
Bekijk onze referentieprojecten om een indruk te krijgen van onze gerealiseerde maatschappelijke projecten.

Huis Oppas Dienst

HOD is in de jaren tachtig opgericht als ‘Huis Oppas Dienst’: een service voor vastgoedeigenaren om hun vastgoed te beschermen tegen kraak en vandalisme. De eerste opdracht was het beheer van een pand in de Oosterstraat in Groningen. En zo werd HOD in februari 1982 de eerste leegstandbeheerder van Nederland.

Landelijke dekking

Vanuit Groningen is HOD verder uitgegroeid. Vanwege de toenemende vraag naar leegstandbeheer zijn we in 1985 naar Utrecht verhuisd, om zo een landelijke dekking te realiseren. In 1994 werd Facilicom partner in het bedrijf en daarmee heeft HOD zich ontwikkeld tot een landelijke, professionele en betrouwbare organisatie. Een leegstandbeheerder waar elke vastgoedeigenaar op kan rekenen!