Win-winsituatie voor klanten HOD met slimme containeropslag

Bij HOD staat het behalen van rendement uit vastgoed centraal. Toen we onlangs de vraag kregen om tijdelijk een aantal units op te slaan, zochten we dan ook eerst in ons klantenbestand naar een terrein dat hier geschikt voor was. Binnen een week vonden we een oplossing waar beide partijen mee geholpen zijn. In dit artikel lees je meer over onze aanpak.

Een plek vinden waar je 29 containers kunt neerzetten is geen makkelijke opgave, zeker niet als er haast bij geboden is. Toen de verkoop van de units onverwacht niet doorging, klopte Ronald Hofstede, projectmanager bij Woonstichting SSW in Bilthoven, daarom aan bij HOD. Zijn vraag: hebben jullie een locatie waar ik mijn units kan laten staan tot ik een nieuwe koper heb gevonden?

Maximaal rendement uit onroerend goed

Het team van HOD ging direct met deze vraag aan de slag. Omdat we het bij HOD belangrijk vinden om maximaal rendement te behalen voor vastgoedeigenaren, zochten we eerst bij de locaties die we al in beheer hebben. Al snel kwamen we uit bij een klant die een pand met groot buitenterrein door ons laat beheren. Deze locatie bood precies de ruimte die we nodig hadden: een mooie kans om extra inkomsten te genereren voor de eigenaar van het terrein.

Binnen een week was alles geregeld, en konden we aan de slag met het plaatsen van de units. Vastgoedmanager Rinus was ter plaatse aanwezig om ervoor te zorgen dat de gemaakte afspraken goed werden nageleefd, rekening houdend met toegang voor bewoners, brandveiligheid en gemeentelijke richtlijnen. Zo hadden beide opdrachtgevers nergens omkijken naar.

Vastgoedoptimalisatie

Een ander pluspunt van deze oplossing? De eigenaar van het terrein is flexibel wat betreft de opslagperiode. Hierdoor heeft Woonstichting SSW nu ruimte om een nieuwe koper te vinden. Tot het zover is, staan de units op een afgesloten terrein dat bovendien regelmatig wordt gecontroleerd door één van onze vastgoedinspecteurs. Zo is de veiligheid gewaarborgd.

Deze samenwerking laat zien dat vastgoedbeheer bij HOD niet alleen draait om het voorkomen van leegstand, maar ook om het maximaliseren van rendement voor de eigenaar. Met deze doelgerichte oplossing wisten we waarde te creëren voor alle betrokken partijen, terwijl we hen volledig konden ontzorgen.

Ben je op zoek naar een oplossing voor vastgoedbeheer met maximaal rendement? Neem contact op met Berry Kooiman via b.kooiman@hod.nl of 030 2511 911.