Flexibele meubelverhuur beschikbaar voor oppassers van HOD

HOD is onlangs een samenwerking aangegaan met meubelverhuurbedrijf Student Furniture Holland. Dit maakt het voor onze oppassers mogelijk op een laagdrempelige manier gebruik te maken van meubelverhuur. Omdat oppassers van HOD van tevoren niet weten hoe lang ze ergens kunnen verblijven, wordt er bij de meubelverhuur van Student Furniture Holland gewerkt met flexibele contracten die gelijklopen met de opzegtermijn die voor de huisvesting van onze oppassers van toepassing is.

Student Furniture Holland faciliteert met een op maat gemaakte websitepagina waarop onder andere meubels en witgoedapparaten worden aangeboden die oppassers van HOD voor een flexibele periode kunnen huren, mochten ze daar zelf niet over beschikken op het moment dat ze een tijdelijke woning of werkruimte krijgen aangeboden. “Een ideale oplossing voor antikraakbewoning en tijdelijke huur, wanneer vooraf onbekend is hoe lang er voor HOD gewoond kan worden”, stelt HOD-directeur Freek Ossendrijver.

Sander Griffioen, eigenaar van Student Furniture Holland, is trots op de samenwerking met HOD: “Ons bedrijf is altijd op zoek naar samenwerkingspartners die overeenkomstige ambities hebben. De samenwerking met HOD is wat dat betreft een hele logische stap.”

Zowel HOD als Student Furniture Holland hebben vooruitstrevende, duurzame doelstellingen. Waar HOD studenten, starters op de woning- en arbeidsmarkt en spoedzoekers betaalbare woonruimte biedt, daar ontzorgt Student Furniture Holland diezelfde doelgroep op een laagdrempelige manier met duurzaam meubilair en andere producten op verhuurbasis.

Over Student Furniture Holland

Student Furniture Holland bestaat sinds 2016. Om controle te krijgen over de productie van duurzaam meubilair ontwerpt en produceert het bedrijf een groot deel van haar producten in eigen beheer. Binnen vijf jaar wil het bedrijf voor 80 procent van haar producten een circulaire bestemming vinden. Het meubelverhuurbedrijf richt zich naast studenten, starters en alleenstaanden ook op (internationale) kenniswerkers en een doelgroep die regelmatig thuiswerkt.