Buren met groene vingers komen samen in de Zaanstreek

In de Zaanstreek beheert HOD woningen voor woningcorporatie Parteon. Dit doen we op basis van tijdelijke verhuur. Om Parteon-huurders en tijdelijke HOD-huurders met elkaar in contact te brengen, organiseerden we een groenactie. We blikken terug op deze geslaagde middag.

In Wormerveer en Krommenie is Parteon bezig met het vernieuwen van het woningaanbod. Hierdoor staan verschillende woningen op de planning om gesloopt of grondig gerenoveerd te worden. Om leegstand in de tussenliggende periode te voorkomen, heeft Parteon HOD ingeschakeld. Wij zorgen er niet alleen voor dat de woningen bewoond zijn, maar doen ook ons best om de wijken gezellig te houden.

Wieden en snoeien

Op vrijdag 1 december kwamen we samen om de tuinen in beide wijken onder handen te nemen. Doordat aan sommige woningen al enige tijd geen onderhoud was gedaan, begonnen deze achterstallig te ogen. Tijd dus om ze op te knappen.

Onder het genot van een kop koffie en de winterzon gingen de bewoners aan de slag. Na een paar uur onkruid wieden, struiken snoeien en alles aanharken, zagen de tuinen er weer netjes uit. Maar nog belangrijker: verschillende buren hebben elkaar leren kennen.

Elkaar helpen

Bijzonder was het gesprek dat ontstond tussen onze bewoners en een huurder van Parteon. De huurder woonde al meer dan 50 jaar in de wijk. Door lichamelijke gebreken lukte het haar zelf niet meer om de tuin te onderhouden. Onze bewoners spraken af om de komende tijd vaker langs te komen, zodat ze samen haar tuin netjes konden houden. Wat een mooi initiatief!

Aan het einde van de middag zagen beide wijken er weer netjes uit. Van sommige deelnemers waren de groene vingers zelfs zo goed aangewakkerd dat ze besloten om de tuinen waar ze niet aan toegekomen waren, later alsnog onder handen te nemen. Dat initiatief maakt de middag voor ons meer dan geslaagd.

Even opwarmen

Een aangename aanvulling op de dag was de koffiekar van In de Bonen van Hans Hendriks en zijn vrouw, die– naast hun mobiele koffiekar – een koffiezaak hebben in een pand dat wij beheren in Leidschendam. Om tussen de werkzaamheden door even op te warmen schonken Hans en zijn vrouw heerlijke warme dranken uit. De samenwerking met Hans en zijn vrouw hebben wij als zeer prettig ervaren en smaakt naar meer!

Meer informatie

Wil je meer weten over de beheeroplossingen van HOD of onze aanpak op sociaal vlak? Neem contact op met Mark Stekelenburg via m.stekelenburg@hod.nl of 030 2511 911.