HOD is vandaag precies 40 jaar leegstandbeheerder!

Het is feest bij HOD! Vandaag is het namelijk precies 40 jaar geleden dat de heer van Aanholt – de oprichter en nog altijd aandeelhouder van HOD – het allereerste contract tekende voor het beheer van een leegstaand pand aan de Oosterstraat in Groningen. Het bleek de eerste opdracht van velen waar HOD de afgelopen vier decennia een handtekening onder mocht zetten.

HOD werd in 1982 in Groningen opgericht als ‘Huis Oppas Dienst’: een service voor vastgoedeigenaren om hun vastgoed te beschermen tegen kraak en vandalisme. Met het tekenen van de eerste overeenkomst op 25 februari 1982 werd HOD de eerste leegstandbeheerder van Nederland!

Vanuit Groningen is HOD verder uitgegroeid. De vraag naar leegstandbeheer werd steeds groter en daarom zijn we in 1985 naar Utrecht verhuisd, om zo een landelijke dekking te realiseren. In 1994 werd Facilicom partner in het bedrijf.

We zijn er ontzettend trots op dat HOD zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot een landelijke, professionele en betrouwbare organisatie. Een leegstandbeheerder waar elke vastgoedeigenaar op kan rekenen, al 40 jaar lang!