HOD levert rijksmonument aan de Maliebaan in Utrecht op

Deze week hebben we – na een periode van ruim 2,5 jaar leegstandbeheer – het statige kantoorpand aan Maliebaan 29-33 in Utrecht opgeleverd. HOD heeft dit mooie rijksmonument vanaf oktober 2019 in beheer gehad. “Uiteraard heel erg leuk om dit pand te mogen beheren”, vindt HOD-regiobeheerder Rinus van der Weg. “De Maliebaan is een bekende straat in Utrecht en het is een prachtig pand met een luxe uitstraling. Toch weer een keer wat anders dan een rijtjeshuis.” Het voormalige advocatenkantoor heeft ondermeer een eigen bar en bibliotheek. 

“Omdat het pand nog erg representatief is, hebben we er voor gekozen om ondernemers een betaalbare werkplek aan te bieden en dus niet te gaan voor tijdelijke bewoning”, legt Rinus uit. De afgelopen 2,5 jaar hebben meerdere ‘start up’ bedrijven gebruik gemaakt van het pand, waaronder een podcast producer en een praktijk voor counseling en therapie. Ook een bedrijf dat van restproducten nieuwe kleding maakt vond er een onderkomen. “En er heeft bijvoorbeeld ook iemand gewerkt die tijdens de coronaperiode niet thuis kon werken.”

De oppassers die de afgelopen periode namens HOD in het pand waren gevestigd, hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat het pand netjes en schoon bleef en hebben ook wekelijks de waterpunten gespoeld ter voorkoming van legionella. Het pand krijgt nu weer een nieuwe bestemming.