Huttendorp Hoograven slaat pallets bouwweek op bij HOD-locatie

Maatschappelijke betrokkenheid staat bij HOD hoog in het vaandel. Waar we kunnen, leveren we graag een bijdrage aan de leefbaarheid van een wijk of dorp. Toen de stichting Huttendorp Hoograven met het verzoek kwam om tijdelijk pallets voor hun bouwweek op te slaan op een leegstaande locatie die we beheren, verleenden we dan ook graag onze medewerking.

De pallets worden tot half augustus – dan vindt de bouwweek voor de kinderen uit de Utrechtse wijk Hoograven Zuid plaats – opgeslagen op het terrein aan de Jutfaseweg 156-157 in Utrecht. HOD beheert deze locatie voor woningcorporatie Bo-Ex, die uiteraard ook graag akkoord gaf voor dit mooie initiatief. 

“Eerdere jaren konden we onze pallets opslaan op een braakliggend terrein achter het huttendorp, maar daar konden we dit jaar niet terecht”, vertelt Herco Terweij van Huttendorp Hoograven. “We moesten dus op zoek naar iets anders. Ik woon dicht bij het terrein aan de Jutfaseweg en zag dat dit door HOD werd beheerd. Ik besloot contact met hen op te nemen en gelukkig wilden zij graag ruimte beschikbaar stellen.”

In totaal worden er zo’n 600 tot 800 pallets opgeslagen. Herco: “We verzamelen deze pallets bij bedrijven uit de omgeving die deze kosteloos aan ons beschikbaar stellen.” De Jutfaseweg ligt op korte afstand van het terrein waar de bouwweek vanaf 16 augustus plaatsvindt. “Met een vrachtwagentje is het ongeveer vier minuten rijden”, weet Herco. Na afloop van de bouwweek haalt de gemeente Utrecht de pallets op.

Het pand op de Jutfaseweg is de voormalige werkplaats van Bo-Ex. Daarna is het in beheer geweest bij DePlaatsmaker, een stichting die zorgt voor betaalbare ruimtes voor kunstenaars en creatieve ondernemers in Utrecht. HOD heeft het pand sinds april 2022 in beheer. Er wonen nu tijdelijk oppassers, totdat het pand wordt gesloopt. De woningen ernaast – aan de Reitdiepstraat – beheert HOD al sinds 2011. Dit zijn 88 woningen waar in totaal ruim honderd mensen via HOD wonen.