Koperdieven op heterdaad betrapt dankzij camerabeveiliging

Tot begin maart heeft HOD de voormalige kantoorpanden van de Lomanlaan 103-105 in Utrecht beschermd middels tijdelijke bewoning. Deze gebouwen – ook wel bekend als ‘De Zusters’ – worden op dit moment gesloopt door Boverhoff Sloopwerken. Koperdieven dachten hun slag in de leegstaande panden te kunnen slaan, maar zij kwamen bedrogen uit!

Nadat de oppassers uit de panden zijn vertrokken, is HOD namelijk betrokken gebleven, deze keer in de vorm van camerabeveiliging. Dat deze manier van beveiliging van leegstaande (sloop)panden geen overbodige luxe is, bleek in de nacht van 12 op 13 juni. Dankzij detectie middels camerabeelden en actie van de surveillance zijn toen namelijk koperdieven op heterdaad betrapt. Met hulp van de politie zijn zij aangehouden. We zijn uiteraard ontzettend blij dat camerabeveiliging ervoor heeft gezorgd dat de dieven niets buit konden maken en ook nog eens gepakt zijn.

De voormalige kantoorgebouwen aan de Lomanlaan maken plaats voor twee moderne woontorens van woningcorporatie Mitros met in totaal ongeveer 215 nieuwe huurappartementen.