Planten en struiken redden van de sloop met Struikroven

Wat gebeurt er met planten en struiken bij huizen die gesloopt worden? Veel te vaak verdwijnen die bij het afval. Terwijl ze nog heel goed een tweede leven kunnen krijgen op een andere plek. Daarom is daar: de Stichting Struikroven. Zij redden planten uit voor- en achtertuinen en geven ze een nieuwe bestemming. Afgelopen zaterdag 11 maart ging HOD mee op struikrooftocht in Utrecht.

Aan de Laan van Chartroise in Utrecht staan momenteel verouderde sociale huurwoningen. Woningcorporatie Woonin start hier binnenkort met de bouw van nieuwe appartementen en huurwoningen. Tot het zover is, verzorgt HOD het leegstandsbeheer van de woningen. Hiermee beschermen we ze tegen kraak, vandalisme en diefstal.

Planten en struiken redden van de sloop

Hoewel de woningen hun beste tijd hebben gehad, zijn de planten in de voor- en achtertuinen nog in de bloei van hun leven. Het is zonde om dit groen verloren te laten gaan bij de sloop van de panden. Daarom stond Taco van HOD, samen met Stichting Struikroven, Woonin en een groep enthousiaste buurtbewoners, afgelopen zaterdag met een kruiwagen, schop en zaag klaar om het groen te redden en ergens anders opnieuw te planten.

Meer groen voor asielzoekerscentrum

Eén van de nieuwe bestemmingen was een nabijgelegen noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het terrein waar de units staan, bestond enkel uit beton en zand. Samen hebben we groenblijvende ligusters rond de units geplaatst. Dit verbetert meteen de uitstraling van het terrein. Bovendien draagt groen bij aan het welzijn van de mensen in de omgeving.

Social return HOD

Voor HOD past het Struikroven binnen onze duurzame ambities. We geven bomen en planten een nieuw leven, waardoor ze nog meer CO2 opnemen. Door ze te planten bij een opvang voor vluchtelingen, draagt het bovendien bij aan onze inzet om iets terug te doen voor kwetsbare groepen.

Wij bedanken Britt, Judith en Cerian van Stichting Struikroven en Eelco, Ivo en Wassim van Woonin voor de organisatie van deze struifroofdag. Speciale dank aan Taco’s dochter Anna voor het uitdelen van de koffie en thee en haar hulp bij het graven en zagen.

Vragen over onze beheeroplossingen? Neem contact op met Taco Reindertsen. Dat kan via t.reindertsen@hod.nl of 030-2511911.