HOD garandeert veiligheid met behalen VOL VCA-diploma

Bij HOD doen we meer dan alleen leegstandsbeheer. Steeds vaker schakelen opdrachtgevers ons in om ook het technische en facilitaire beheer uit te voeren of verbouwingen te begeleiden. Om de veiligheid en gezondheid tijdens deze werkzaamheden te waarborgen, hebben we verschillende certificaten. De VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden is er daar sinds kort één van. Berry Kooiman is de eerste medewerker van HOD die dit diploma heeft behaald.

Een basis VCA-diploma (B-VCA) is vereist om te werken in een omgeving waar risico’s op veiligheid en gezondheid aanwezig zijn. In de praktijk van HOD gaat het dan voornamelijk over vastgoed waar verbouwingen plaatsvinden. Voor opdrachtgevers is het handig dat ze ons tijdens zo’n verbouwing toe kunnen laten op de bouwplaats, zodat we ter plekke situaties kunnen beoordelen. Anne Datema en Rinus van der Weg hebben zo’n B-VCA-diploma.

Veilig werken

Omdat we bij HOD steeds vaker te maken krijgen met extra beheertaken naast leegstandsbeheer, hebben we besloten om de B-VCA aan te vullen met de VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA). Berry Kooiman is de eerste die het diploma heeft behaald. Dat betekent dat hij nu ook anderen kan aansturen om op een veilige manier hun werkzaamheden uit te voeren.

Berry: “Momenteel ben ik betrokken bij de verbouwing van panden tot opvanglocaties voor mensen die ontheemd zijn. Als bouwbegeleider sluit ik aan bij alle processen die hierbij komen kijken. Ik kom op de bouwplaats en schakel af en toe ook zelf (onder)aannemers en zzp’ers in om werkzaamheden op te pakken. Het is prettig dat ik met het VOL-VCA-diploma op zak ook hun veiligheid en gezondheid kan waarborgen.”

Keurmerken leegstandsbeheer

Naast een VCA heeft HOD nog meer keurmerken die de kwaliteit van onze dienstverlening onderstrepen. Zo zijn we in het bezit van het Keurmerk Leegstandsbeheer en zijn we aangesloten bij de Vereniging van Leegstandsbeheerders Nederland. Wil je meer weten over deze keurmerken? Ga naar deze pagina voor meer informatie.

Heb je vragen over onze diensten of wil je ons inschakelen om een leegstaand pand te beheren? Neem dan contact met ons op. Dat kan via 030 2511 911 of info@hod.nl.