Bruikleen

Flexibiliteit met tijdelijke bewoning of bedrijvigheid

Hebt u een pand in bezit dat tijdelijk leeg komt te staan? Dan kunt u ervoor kiezen hier in deze periode met tijdelijk beheer (antikraak) een andere bestemming aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke bewoning of invulling middels commerciële of maatschappelijke bedrijvigheid (zoals een atelier, werkplaats, opslag, kantoor of winkel). Daarmee levert u een positieve bijdrage aan de maatschappij en aan de leefbaarheid en veiligheid in de omgeving van het pand. Bovendien profiteert u van optimale bescherming van uw vastgoed. Middels leegstandbeheer voorkomt u namelijk vandalisme, kraak, diefstal en verpaupering.

Bruikleenovereenkomst

Het in bruikleen geven van uw pand is dé manier om tijdelijk uw leegstaande vastgoed te laten beschermen. HOD sluit hiervoor een bruikleenovereenkomst af met de oppasser – oftewel de tijdelijke gebruiker – van het pand. Huurrecht is bij deze vorm van antikraak beheer niet van toepassing. Onze oppassers zijn flexibele mensen. Ze weten vooraf dat de duur van de overeenkomst niet vast staat en dat de verblijfsduur dus onzeker is. Maar daar staat tegenover dat het voor hen een leuke kans is om goedkoop op een prima plek te wonen of te werken.

Korte opzegtermijn

De wederzijdse opzegtermijn van de bruikleenovereenkomst is 30 dagen. Daardoor blijft u flexibel en kunt u uw pand snel weer terug in beheer nemen en gebruiken voor de uiteindelijke bestemming, zoals verkoop, verhuur, transformatie, renovatie of sloop. Uiteraard levert HOD uw vastgoed weer op in dezelfde staat als waarin wij het in beheer hebben genomen. Tijdens de bruikleenovereenkomst zorgt HOD voor periodieke inspecties van uw pand en als opdrachtgever hebt u ook altijd toegang tot uw vastgoed.

Tijdelijk beheer

Uiteraard zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor zowel de opdrachtgever als de oppasser voor het leveren van (technische) service en om informatie te geven over de status van het pand.

Winkels

Kantoren

Woningen

Maatschappelijk vastgoed

Kunst- en atelierruimte

Monumenten