Een opzegging tijdens de Corona-crisis? Dit doet HOD!

Door Minister van Veldhoven van Milieu en Wonen is in het nieuws gebracht dat vanwege de coronacrisis er tijdelijk geen huisuitzettingen zullen zijn in de reguliere verhuursector. Dit nieuwsbericht levert vragen op. Daarom komt branchevereniging VLBN – waar ook HOD lid van is – met een eigen verklaring hoe leegstandbeheerders omgaan met hun bewoners in crisistijd. 
 
Het is de eigenaar van het pand – en niet de leegstandbeheerder – die in nagenoeg alle gevallen beslist tot opzegging van het leegstandbeheer of de tijdelijke verhuur. In deze crisissituatie doet branchevereniging VLBN – en dus ook HOD – een beroep op eigenaren van onroerend goed om de tijdelijke bewoning waar mogelijk te verlengen of zelfs uit te breiden om mensen niet onnodig op straat te hoeven zetten. 

Echter zal HOD de komende tijd panden moeten opleveren en daardoor oppassers moeten opzeggen, omdat ontwikkeling van deze panden doorloopt. HOD zal haar uiterste best doen om voor deze oppassers vervangende woonruimte te zoeken. Daarbij doet HOD ook een beroep op de flexibiliteit van haar oppassers, want samen bereiken we meer! 
 
Lees hier de verklaring van de VLBN over hoe leegstandbeheerders omgaan met hun bewoners tijdens de coronacrisis:
https://www.vlbn.nl/nieuws/2020-03-25-statement-betreffende-het-corona-virus