Heerlijk wonen voor oppasser Mihdi

Heerlijk wonen voor oppasser Mihdi.

Mihdi woont al zes jaar als oppasser van HOD in een vrijstaande woning in Lopik. We vroegen hem zijn ervaringen met het wonen via HOD eens op papier te zetten. Dat deed hij met veel enthousiasme. Hij maakte meteen ook van de gelegenheid gebruik om HOD én zijn fijne buren te bedanken!

Mihdi aan het woord:

“Sinds 2013 ben ik oppasser van HOD. Ik woonde in eerste instantie via HOD in een gedeelte van een groot bedrijfsgebouw in Woerden. Eind 2013 kreeg ik echter het nieuws dat ik hier niet kon blijven wonen. Aangezien ik er nog geen half jaar woonde en voor mijn gevoel pas net gesetteld was, schoot ik behoorlijk in de stress. Wat nu? Gelukkig kwam een vriendelijke medewerker van HOD persoonlijk naar me toe om een en ander uit te leggen. Aangezien er aanvankelijk nog geen bestemming voor het gebouw was, was de verwachting dat ik de ruimte voor een zeer lange periode in bruikleen kon hebben. Er werd echter veel sneller dan verwacht tóch een bestemming voor het gebouw gevonden. Bij HOD werd echter al gekeken naar een andere woning voor mij, dus ik hoefde me vooral geen zorgen te maken. En inderdaad: binnen een week werd ik gebeld dat er een woning voor me beschikbaar was in Lopik, een klein dorp op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Woerden.

Bij de bezichtiging van de woning viel mijn mond open. Ik wist niet dat HOD ook zulke prachtige woningen beheert. Een vrijstaande woning, een eigen oprit, een prachtige tuin en alles goed onderhouden en schoon. De HOD-medewerker vertelde me dat ik in deze woning vrijwel zeker twee jaar kon wonen. Hoewel ik wat sceptisch was door mijn eerdere ervaring, maar ook overweldigd door het fantastische huis waarin ik zou mogen wonen, tekende ik direct de nieuwe bruikleenovereenkomst. Ik had het direct naar mijn zin in dit ‘paradijs’. Ik maakte kennis met de overburen en dat klikte meteen. Ook zij hebben een grote tuin. Ik had wel al groene vingers, maar zó groen nu ook weer niet! Dat bleek geen probleem, want de buren stonden en staan steeds weer voor me klaar om te helpen of advies te geven over het onderhoud van de tuin. Ook kan ik bij hen gereedschap lenen. We hebben een erg fijn contact en komen regelmatig bij elkaar op de koffie.

Ik woon inmiddels alweer zes jaar in dit huis en daar ben ik HOD enorm dankbaar voor. Vandaar dat ik ook meteen toestemde om over mijn ervaringen te schrijven toen een HOD-medewerker me vroeg of ik dat wilde doen. Zes jaar woon ik hier nu dus alweer en in al die tijd zijn er maar een paar kleine problemen geweest met de woning. Deze gaf ik dan door aan HOD en binnen no time werd het opgelost. Zoals laatst: ik belde met HOD omdat ik een wespennest boven mijn voordeur had. Een dag later stond er al een man van Rentokil voor de deur om het nest te verwijderen.

Kortom: ik heb zeer fijne ervaringen met het wonen via HOD. De woonkosten zijn laag, het contact met en de service van HOD zijn perfect, het onderhouden van de tuin is enorm leuk om te doen en daarmee houd ik de uitstraling van het erf ook mooi en toegankelijk. Echt heerlijk om zo te kunnen wonen. Mijn dank gaat dan ook uit naar het hele team van HOD én uiteraard naar mijn vriendelijke buren!”