HOD zet infraroodpanelen in voor verwarming woning

HOD heeft onlangs in Krommenie een leegstaande eengezinswoning in beheer genomen. In afwachting van renovatie of sloop van het pand woont hier nu tijdelijk een HOD-bewoner, die de leefruimtes kan verwarmen middels infraroodpanelen die HOD heeft laten installeren. 

“De woning werd in het verleden altijd verwarmd middels een gaskachel, maar toen HOD het pand in beheer nam, bleek deze niet meer aanwezig te zijn”, vertelt regiobeheerder Sanne Verwey. Aangezien de toekomstige plannen voor de woning nog niet bekend zijn, was het aanleggen van centrale verwarming met een cv-ketel geen reële optie. Daarom is er gekozen voor verwarming middels infraroodpanelen. Deze panelen zijn energiezuinig, hebben een goed rendement, een snelle opwarmtijd en verwarmen alleen de ruimtes in de woning waar dit nodig is. HOD heeft vier panelen geplaatst: twee aan het plafond in de woonkamer, één in de keuken en één in de slaapkamer. 

Sanne: “Het installeren van infraroodpanelen vergt een lage investering en is een zeer praktische en effectieve oplossing. Zeker als we kijken naar de huidige hoge gasprijzen. De bewoner is heel erg blij dat we hebben gekozen voor deze manier van verwarmen.”