Opslag pallets voor Huttendorp Hoograven bij HOD-locatie

Deze zomer stelt HOD voor het tweede jaar op rij een opslagplek beschikbaar voor Huttendorp Hoograven. Op het terrein aan de Jutfaseweg 156-157 in Utrecht slaat de organisatie de houten pallets op die nodig zijn voor de bouw van het huttendorp. Herco Terweij, één van de organisatoren, vertelt hoe dit bijdraagt aan het succes van het event voor de kinderen uit de buurt.

Huttendorp Hoograven vindt sinds 2015 elk jaar in de laatste week van de zomervakantie plaats. Herco vertelt over het ontstaan van dit initiatief: “In de stad Utrecht vonden voorheen weinig zomeractiviteiten plaats. Dat terwijl er genoeg faciliteiten zijn. In 2015 besloot een groep vaders die in hun jeugd veel getimmerd hadden in hun eigen dorp, het Huttendorp op te richten. Ik ben daarbij aangehaakt, en nooit meer weggegaan.”

Extra deelnemers Huttendorp in 2023

Het Huttendorp is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar die in de buurt Hoograven wonen. Herco vervolgt: “Het Huttendorp is voor veel kinderen een leuke manier om de vakantie af te sluiten en het nieuwe schooljaar te beginnen. Ze leren elkaar kennen en bouwen samen een eigen hut. Natuurlijk is er begeleiding van ouders, maar het uitgangspunt is dat ze zelfstandig aan de slag gaan. Op de laatste dag slapen ze zelfs in hun hut.”

De populariteit van het Huttendorp onder kinderen is enorm. Herco: “De inschrijvingen gaan net zo hard als de kaartverkoop van een popconcert. Dit jaar waren we binnen 10 minuten uitverkocht. Daarom hebben we besloten om nog 50 plekken extra te creëren, om toch zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om mee te doen. We gaan daarmee van 100 naar 150 deelnemers. Dat betekent wel dat we als organisatie een tandje bij moeten zetten.”

Opslag houten pallets op terrein HOD

Extra inschrijvingen betekent dat er ook extra hout nodig is voor het bouwen van de hutten. En dus ook extra opslagruimte. Herco vertelt: “Huttendorp Hoograven vindt plaats op een oud fabrieksterrein. Voorheen sloegen we de houten pallets daar op. Maar inmiddels is men daar begonnen met het bouwklaar maken van de grond. Daarom moesten we vorig jaar op zoek naar een nieuwe opslaglocatie.”

Die locatie vond Herco aan de Jutfaseweg 156-157, op een terrein dat HOD beheert voor woningcorporatie Bo-Ex. Dit jaar kan het Huttendorp hier opnieuw terecht. Herco: “Vorig jaar was ik blij verrast hoe snel alles geregeld was. Nadat Bo-Ex akkoord gaf, heeft HOD een rondleiding over het terrein gegeven, aangewezen waar we de pallets neer konden zetten en mij de sleutel overhandigd. Zo konden we altijd op het terrein terecht.”

Ook dit jaar klopte Herco weer bij HOD aan, waarop wederom een positieve reactie volgde. Hij vertelt: “Het eerste deel van de pallets ligt alweer opgeslagen op het terrein. De komende tijd gaan we dit verder aanvullen. Omdat we extra deelnemers toelaten, hebben we ook meer pallets nodig. Gelukkig hebben we aan ruimte geen gebrek. We zijn blij dat HOD ons helpt om de organisatie van het Huttendorp in goede banen te leiden.”

Benieuwd wat HOD nog meer doet? Bekijk onze referentieprojecten.