Rinus blikt terug op 9 jaar bij HOD: “Ik ga het werk en de mensen missen”

Na negen jaar trouwe dienst gaat vastgoedmanager Rinus van der Weg HOD verlaten. Maar voor hij zijn enthousiasme en kennis gaat inzetten in het noorden van het land, blikken we met hem terug op zijn tijd bij ons bedrijf.

Rinus, wat jammer dat je weggaat. Wat is de reden van je besluit?

“Reistijd. Ik ben vorig jaar teruggekeerd naar mijn roots in Heerenveen. Met een jong gezin is ruim 2,5 uur reistijd per dag verre van ideaal. Hoewel HOD me altijd de ruimte heeft gegeven om werk en privé in balans te houden, zitten de meeste opdrachtgevers nu eenmaal in de regio Utrecht. Zonder de afstand had ik zeker nog wat jaren kunnen toevoegen aan mijn carrière bij HOD.”

Je hebt ruim negen jaar bij HOD gewerkt. Wat heb je in die jaren gedaan?

“Ik begon in 2014 als vastgoedinspecteur. In die functie controleerde ik het vastgoed dat we in beheer hebben en hield ik een oogje in het zeil bij onze tijdelijke bewoners. Binnen een jaar groeide ik door naar regiobeheerder. Die functie heb ik gehad tot 2022. Dat jaar kozen we ervoor om een splitsing aan te brengen tussen bewoners en eigenaren. Sindsdien adviseer ik eigenaren over de invulling van hun leegstaande vastgoed.”

Hoe heb je HOD als werkgever ervaren?

“Heel positief. Ik kwam hier binnen als starter op de arbeidsmarkt. HOD heeft me alle kansen gegeven om me te ontwikkelen. Ik kreeg vanaf het begin de vrijheid om mijn functie in te vullen op de manier die mij het beste leek. Daar is vertrouwen voor nodig, en dat heb ik altijd ervaren. In mijn tijd bij HOD ben ik bovendien twee keer verhuisd en heb ik twee kinderen gekregen. Bij elke gebeurtenis heeft HOD meegedacht en mij de ruimte gegeven om ook privé alles in goede banen te leiden.”

Als vastgoedmanager kom je op veel plaatsen. Welke panden zijn je bijgebleven?

“We hebben heel veel bijzondere panden beheerd. Ik herinner me bijvoorbeeld een voormalig belastingkantoor. Daaronder zat een gigantische betonnen bunker voor de opslag van papieren. Het was hele ervaring om daar rond te lopen. Ook de voormalige gevangenis in Zeist is me bijgebleven. Hoe vaak krijg je de kans om een cel vanbinnen te zien en weer vrij naar buiten te lopen? Maar eigenlijk zijn alle panden een nieuwe uitdaging. Je weet nooit wat je aantreft.”

Wat ga je missen?

“Te veel om op te noemen. Het teamgevoel als je een grote oplevering doet. Het contact met vastgoedeigenaren. De kansen die ik kreeg om mee te denken over de koers van het bedrijf. Onze ambitie om niet alleen vastgoed te beheren, maar ook iets goeds te doen voor de samenleving. Ik heb het negen jaar lang ontzettend naar mijn zin gehad bij HOD. Dat ga ik zeker missen.”

Je bent natuurlijk onvervangbaar, maar wat moet degene die je functie overneemt weten?

“Het is fijn als je technisch inzicht hebt en kunt inschatten wat er nodig is om een klus uit te laten voeren. Maar verder is het vooral belangrijk dat je kunt meedenken met opdrachtgevers. Ze leggen het beheer van hun vastgoed in jouw handen en vertrouwen erop dat je daar goed mee omgaat. Het is aan jou om hen goed advies te geven, slimme oplossingen te bedenken en op de hoogte te houden van de vorderingen. Als je dat kunt, kom je een heel eind.”

Rinus, bedankt voor jouw inzet bij HOD. Wij gaan je missen, maar wensen je ook veel succes en geluk bij je nieuwe stap.

“Dankjewel, en ik wil ook graag van de gelegenheid gebruik maken om mijn eigen dank uit te spreken. Aan HOD, voor de kansen die ze me hebben geboden. Aan de collega’s, voor hun support en gezelligheid. En in het bijzonder aan Laurens, die me vanaf dag één het vertrouwen heeft gegeven om in mijn rol te groeien. Mede dankzij hem ben ik gekomen waar ik nu sta. Dat waardeer ik enorm.”

rinus van der weg vastgoedmanager hod vastgoedbeheer

Heb je interesse om de functie van Rinus over te nemen of wil je in een andere rol werken bij HOD? Check onze vacatures of neem contact op met Laurens Mondelaers via 0302511911 of l.mondelaers@hod.nl.