Zo vader, zo zoon: twee generaties Knipscheer over werken bij HOD

De een groeide op in de detailhandel, de ander zette de eerste stappen van zijn carrière in de autoshowroom. Toch kwamen ze beide in het vastgoedbeheer terecht. Eerst vader John Knipscheer, die van 2020 tot 2022 bij HOD werkte in een commerciële functie. Nu geeft hij het stokje door aan zoon Kjeld, die 18 maart bij ons start als projectmedewerker.

Zolang je nieuwsgierig bent en ervoor wilt gaan, zijn de mogelijkheden bij HOD eindeloos. Die instelling was precies wat John aansprak bij HOD toen hij in 2020 bij ons terecht kwam. En die instelling zorgt er nu voor dat Kjeld zijn nog prille carrière bij ons wil gaan vormgeven. John: “Ik heb met veel plezier bij HOD gewerkt. En ik weet zeker dat dat ook voor Kjeld gaat gelden.”

Van nature nieuwsgierig

John werkte als warenhuismanager en bladmanager van huis-aan-huiskranten voor hij bij HOD terechtkwam. Hij vertelt: “Toen ik van Nieuwerkerk aan de IJssel verhuisde naar Schagen, moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Een kennis attendeerde me op HOD. Hoewel ik geen ervaring had in het vastgoed, sprak de functie me direct aan. Ik ben van nature nieuwsgierig en maak me dingen snel eigen, en dat bleek goed te passen bij HOD.”

Begin 2020 ging John aan de slag als business development manager. Hij vervolgt: “Officieel had ik alleen een commerciële functie, maar ik pakte ook taken op van de vastgoedbeheerders als dat nodig was. Je hebt bij HOD alle vrijheid in hoe je je functie invult. Dat beviel me goed. Helaas werd in 2022 mijn vrouw ziek. Hoewel ik altijd de ruimte en tijd kreeg om haar bij te staan bij ziekenhuisbezoeken, besloot ik toch om te stoppen zodat ik er volledig voor haar kon zijn.”

Blijvende indruk

Na zijn afscheid bij HOD hield John contact met Berry en Laurens. Ook over zoon Kjeld. Met dezelfde nieuwsgierigheid als zijn vader, paste HOD namelijk misschien ook wel bij hem. Kjeld: “In 2022 heb ik een kop koffie gedronken met Berry en Laurens. Daar hield ik een goed gevoel aan over. Op dat moment was ik echter nog volop bezig met mijn studie sales en accountmanagement. Voor een fulltime functie kwam het dus te vroeg.”

Vergeten deed hij het gesprek echter niet. Andersom had Kjeld ook bij Berry een blijvende indruk achter gelaten. Dat bleek toen John onlangs een appje van hem kreeg met de vraag: ‘Wat moeten we doen om de jonge Knipscheer binnen te halen?’ John: “Ik reageerde op dat appje met de tekst: ‘gewoon bellen!’ Nog voordat ik Kjeld in kon lichten, had Berry hem al aan de lijn om te vragen of hij een dag mee wilde lopen. Zo snel kan het gaan.”

Juiste moment

Voor Kjeld kwam het telefoontje van Berry op het juiste moment. Hij vertelt: “Ik had het naar mijn zin bij de autodealer, maar merkte ook dat ik toe was aan iets anders. Ik ben nog jong, ik wil graag alles uit het leven halen wat erin zit. Bij mijn baan waren er weinig doorgroeimogelijkheden. Die zag ik wel bij HOD. Niet alleen door de enthousiaste verhalen van mijn vader, maar ook omdat Berry tijdens de meeloopdag liet zien dat HOD mij alle middelen kan geven om mezelf te ontwikkelen.”

Bij HOD gaat Kjeld aan de slag als projectmedewerker, met een focus op de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Een initiatief waar John nog bij aan de basis heeft gestaan. Dat maakt de cirkel rond. Heeft John nog een tip voor zijn zoon? Zeker weten. John: “Geef jezelf tijd. Het werk bij HOD is zo veelomvattend, dat kun je niet leren uit een boek. Na twee jaar dacht ik dat ik alles had meegemaakt, maar dan nog werd ik weleens verrast.”

Gelukkig is dat iets waar Kjeld naar uitkijkt. Hij sluit af: “Juist dat avontuurlijke spreekt me aan in deze functie. Ik heb zin om aan de slag te gaan. Toevallig is mijn eerste werkdag ook mijn verjaardag. De traktatie is nog een verrassing, maar ik heb uit betrouwbare bron begrepen dat saucijzenbroodjes goed in de smaak vallen bij mijn nieuwe collega’s.”

Namens HOD wensen we Kjeld veel succes in ons team. Ook nieuwsgierig, enthousiast en leergierig? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met onze recruiter Dick Brons via 06 348 19 201 of d.brons@hod.nl.