Verhuischecklist oppasser

Een verhuizing betekent veel geregel. Wij hebben hier in de loop der jaren al aardige ervaring mee opgedaan. Daarom deze checklist met handige tips:

Post: Deze kan je laten doorsturen door PostNL (www.verhuisservice.nl). Ga goed na wie je allemaal een adreswijziging moet sturen.

In- en uitschrijven bij de gemeente: Denk er aan om je bij de gemeente in te laten schrijven op je nieuwe adres (dit is wettelijk verplicht). Als je je inschrijft op je nieuwe adres, word je automatisch uitgeschreven op je oude adres. Als je dit niet doet kan het gebeuren dat op je oude adres aanslagen van belastingen etc. op jouw naam binnen blijven komen, terwijl je er al lang niet meer woont. Laat het niet zo ver komen. Als dit wel gebeurt, dan ben je zelf verantwoordelijk om contact met de betreffende instantie op te nemen en zijn eventuele (herinnerings)kosten van deze aanslagen voor jouw eigen rekening.

Overige contracten: Indien je bij je plaatsing een door HOD aangeboden energie-, internet en/of televisiecontract hebt afgesloten of zelf meubilair via Student Furniture Holland hebt besteld, dien je de leveranciers tijdig van je vertrek op de hoogte te brengen. HOD mag dit niet voor je doen. Vergeet niet op de dag van vertrek foto’s van je meterstanden te maken zodat de eindafrekening goed verloopt.

Gemeenschappelijke ruimtes: Als je met meerdere personen in een pand woont en samen gebruik maakt van de gangen, keuken, douche en toilet moet je onderling afspraken maken over de schoonmaak. Het is bijzonder vervelend om op de laatste dag nog achtergelaten oud-papier af te voeren of een toilet schoon te maken. Je hebt met z’n allen gebruik gemaakt van deze ruimtes en dus is het jullie gezamenlijke verantwoordelijkheid dat deze ruimtes leeg en bezemschoon achtergelaten worden.

Grofvuil: Meubilair, apparatuur, vloerbedekking, BBQ, etc.: voor alle spullen die je niet meeneemt naar je nieuwe adres ben je zelf verantwoordelijk. Je kan zelf naar de milieustraat of kringloopwinkel gaan. In sommige gemeentes komt de gemeente grofvuil ophalen om deze spullen af te voeren. Het is hiervoor wel noodzakelijk dat je met de gemeente zelf een afspraak maakt om je eigen grofvuil op te komen halen. Wacht hier niet mee tot de laatste week! Let hierbij op dat jouw spullen geen bedrijfsafval zijn, maar gewoon particulier grofvuil (anders brengen ze de kosten in rekening). Let er ook op dat de gemeente slechts 1,5 m³ grofvuil per melding komt ophalen. Voor grofvuil van 10 personen moet ook echt 10 keer gebeld worden.

HOD goederen: Wellicht hebben wij in jouw pand een aantal voorzieningen aangebracht om bewoning mogelijk te maken (douche, verwarming etc.). Deze goederen zal je HOD in de week van de oplevering komen verwijderen.

Afvalcontainer: Gemeentelijke afvalcontainers dienen bij je oplevering leeg te zijn. De milieupas kun je aan ons overhandigen.

Borg: Als je voor ons verhuist naar een nieuwe locatie, dan verhuist je borg automatisch mee. Als je niet meer voor ons woont, dan zullen we als alles in orde is je borg crediteren. Dit gebeurd 9 weken na de laatste incassodatum. Je kan incasso’s namelijk nog 8 weken storneren. Denk er aan dat HOD de door jou achtergelaten ruimtes moet hebben bekeken en aan de administratie moet hebben doorgegeven dat alles volgens afspraak is achtergelaten en opgeleverd.

Eerder weg? Zijn de meeste spullen al eerder weg dan de afgesproken datum? Overleg dit dan met HOD. Zo kunnen we met je mee denken hoe je het pand kan beschermen tegen de risico’s van leegstand. Dit om te voorkomen dat het pand voor de geplande oplevering leeg komt te staan.

Sleutels: Verzamel alle sleutels van het pand om ze bij de oplevering in te leveren. Denk ook aan reservesleutels!

Vragen? Voor vragen omtrent je oplevering kun je ons benaderen op info@hod.nl.